Zones

Enjoy Zone

Wat zou KidiX zijn zonder één grote Enjoy zone boordevol amusement en vrijetijdsbesteding? Kinderen blijven nu eenmaal de grootste speelvogels. Sport, spel, film, knutselen, muziek, gamen of een megacool optreden bijwonen... niets mist hier de revue.

 

In Toys & Games kunnen de jongste spruiten zich net zoals Barbie laten stylen, als een echte prinses op KidiX vertoeven of in primeur de life-size versie van Cars’ Lightning McQueen bewonderen. Ook een testritje met hun droomgocart schrappen ze hier van hun verlanglijstje. Ook kunnen ze kennis maken met de Enchantimals! Een clubje leuke meiden die een speciale band hebben met hun beste dierenvriendjes en in een sprookjesachtige wereld leven vol plezier en avontuur! Of spring op de rug van Bijtkwijt en tem hem als een echte drakenrijder. Of kijk toe vanuit de hoogste toren van het prinsessenkasteel en waan jezelf een echte prins of prinses...

 

De Multisport zone is dan weer een waar paradijs voor de sportieve families. Badpak of zwembroek meebrengen en ondergedompleld worden in de stille onderwaterwereld voor een duikinitiatie. Maar ook intiaties in snownowboarden, tennis,[SG1]   Bubble Soccer en Arrow Tag staan op het programma!

 

De Spel zone stelt de bezoekers voor aan uniek ontworpen speeltoestellen en laat kinderen en ouders meedromen in een fantasiewereld. Ze krijgen er advies voor het maken van tuinhuizen, boomhutten, speelhuisjes of droomtuinen. Kinderen kunnen hun eigen droomspeeltuin uittekenen en hun eigen ontwerp mee naar huis nemen!

 

Music Street biedt VZW Start To Play Music een platform aan om hun programma te lanceren. Weinig Belgen spelen een muziekinstrument en daar willen zij iets aan veranderen. Drums, Ukeleles, piano’s, blaasinstrumenten.....allemaal wachten ze om bespeeld te worden.

 

In de Entertainment zone swingen oud en jong mee met verschillende optredens en concerten. Live zingen en meedansen met de Ketnetband tijdens de Ketnet dagen op zaterdag en zondag , een meet & greet met de populairste Ketnet figuren en wrappers, een gat in de lucht springen in de springkastelen: in deze zone halen kinderen ongetwijfeld hun hartje op. Ook Disney Channel brengt humor, spanning en avontuur naar KidiX.

 

 

Education Zone

 

In dit gedeelte van de beurs staan educatieve projecten en opleidingen in de kijker.

Spelenderwijs programmeren, bewust worden van het probleem van de dode hoek spiegel, het beroep van vrachtwagenchauffeur ontdekken, knotsgekke proefjes doen, vulkanen laten uitbarsten en bibberrobotjes bouwen..hier wordt het brein van de kleine Einsteins aan het werk gezet!

 

 

In de Discover zone worden de beste tips & tricks voor de leukste daguitstappen en bestemmingen voor het hele gezin aangeboden: pretparken, erfgoedsites, avontuurlijke reisbestemmingen... Genoeg leuke plekken in binnen- en buitenland voor de hele familie. De breedste vrije-val simulator ter wereld ontdekken, het ballenspel spelen in het Atomium, aan de slag gaan met de kleine OzoBot robots, originele en avontuurlijke vakanties met de Kids ontdekken naar de mooiste streken op aarde, genieten van superleuke applicaties waarmee ze hun mooiste tekeningen tot leven wekken via augmented reality. Ski-vakanties plannen naar het prachtige Oostenrijk, ... Het spreekt voor zich: in de Discover zone valt er oneindig veel te ontdekken.

 

 

 

Lekker en verantwoord koken met het hele gezin, heerlijk.

Confituren en fruitsappen proeven van Belgische bodem en inspiratie opdoen voor een volgende maaltijd, met handige tips en leuke ideeën om samen met de kids aan de slag te gaan in de keuken. Kookworkshops op kindermaat:  vers en gezond leren koken op de Minichef stand; samen met een bekend chocolatier een groot kunstwerk bouwen,  kiwi’s plukken op de kiwiplantage...

FASHION in de ruime zin van het woord. Upcyclen en oude kleren omvormen tot leuke accessoires zoals soktopussen en zelf geknutselde sneakerpatches! Deelnemen aan een ruilactie en je oude hesje inleveren voor een trendy Kids Fun Jacket.

 

 

Kinderen naar school brengen en ophalen, de juiste verzekeringen afsluiten, vuilnis recycleren, een spaarpotje aanleggen, duidelijk met elkaar communiceren... het dagelijkse leven van gezin en kind organiseren is een heuse opgave. In de Services zone maakt men op ludieke wijze kennis met allerlei diensten die ouders bijstaan bij het runnen van het huishouden en deel uitmaken van het dagelijkse gezinsleven. Zo veel mogelijk batterijen inzamelen op de klimmuur? Eindelijk ontdekken hoe men een batterij maakt met een citroen? In een supercoole bus veilig leren surfen op het internet. Prijzen winnen terwijl men informatie meepikt over kraamgeld of kinderbijslagfondsen? Kinderen leren er bovendien al spelend de weg naar financiële onafhankelijkheid. De Services zone maakt het huishouden een pak aantrekkelijker.

 

Hier staat het huis op maat van het gezin centraal. Een woning past zich aan aan wie er woont, ook aan de jongsten onder ons! Zo kunnen kinderen er de coolste stapelbedden en hoogslapers ontdekken.